Microcontroller USB Arduino Uno R3 Vezi mai mare

Microcontroller USB Arduino Uno R3

Microcontroller bazat pe microchipul ATmega328, ce functioneaza pe baza software-ului Arduino

Mai multe detalii

SB-89

Nou

110,00 lei

 • Modul microcontroller Arduino cu conexiune prin USB
 • Accessorii "Shields" variate disponibile
 • A fost creat pentru robotica, artisti, designeri si amatorii de astfel de activitati
 • Varietate de pinuri I/O incluzand analog, digital, PWM si multe altele
 • Bazat pe ATmega328 (se poate indeparta DIP IC)
 • Revizia nr. 3

Ce este Aruino Uno?

Arduino Uno este un microcontroller bazat pe microchipul ATmega328. Contine 14 outputuri/inputuri digitale (din care 6 pot fi folosite ca outputuri PWM), 6 inputuri analog, un oscilator de cristal de 16 MHz, o conexiune USB, un jack pentru alimentare, un header ICSP, si un buton pentru resetare. Contine tot ce ai avea nevoie pentru a folosi microcontrollerul; conecteaza-l cu usurinta la un calculator cu un cablu USB de tip A to B de 1.5m USB Cable Type A to B sau alimenteaza-l cu un Adaptor de perete - 9VDC 650mA sau un acumulator DFRobot 7.4V Lipo 2500mAh Battery (Arduino Power Jack) pentru a incepe. 

Arduino Uno difera de toate placile anterioare deoarece nu foloseste chipul FTDI USB-to-serial. In loc, are in componenta Atmega16U2 programat ca si convertor USB-to-serial. "Uno" se traduce ca 'unu' in italiana si este numit asa pentru a prevesti lansarea Arduino 1.0 care va avea loc in curand. Uno si versiunea 1.0 vor fi versiunea de referinta pentru Arduino, mergand mai departe. Uno este ultima versiune dintr-o serie de placi Arduino USB, si modelul de referinta pentru platforma Arduino.

Arduino Uno poate fi alimentat via USB sau cu o sursa externa de energie. Sursa va fi selectata automat. Sursa externa (non-USB) poate veni de la un adaptor AC-to-DC adapter sau o baterie. Adaptorul poate fi conectat printr-un plugging centru-pozitiv de 2.1mm in jackul  de alimentare al blacii de baza. Bateria poate fi conectata printr-un input Gnd sau Vin al unui conector de energie. Placa poate opera pe baza de energie externa de la 6 pana la 20 volti. 

Arduino Uno poate fi programat cu software-ul Arduino. Selecteaza "Arduino Uno" din Tools > Board menu (corelat la microcontrollerul de pe placa de baza).Pentru detalii, puteti cauta prin referintele si tutorialele specifice. ATmega328 din Arduino Uno vine impreuna cu un bootloader care it permite sa creezi propriul cod si sa-l incarci fara a necesita un hardware extern pentru programare.

Alimentare

Arduino Uno poate fi alimentat via conexiune USB sau cu ajutorul unui acumulator extern. Sursa va fi selectata automat.

Sursa externa (non-USB) poate veni de la un adaptor AC-to-DC adapter sau o baterie. Adaptorul poate fi conectat printr-un plugging centru-pozitiv de 2.1mm in jackul  de alimentare al blacii de baza. Bateria poate fi conectata printr-un input Gnd sau Vin al unui conector de energie. 

Placa poate opera pe baza de energie externa de la 6 pana la 20 volti. In schimb, daca este alimentat cu mai putin de 7V, pin-ul 5V poate reda mai putin de 5 volti iar placa de baza poate deveni instabila. Folosind mai mult de 12V, regulatorul de voltaj se poate supraincalzi si avaria placa. Raza recomandata este de 7-12 volti.

Pinrile de alimentare sunt:

 • VIN. Voltajul pentru input-ul catre placa Arduino ce foloseste o sursa externa de alimentare (spre deosebire de cea de 5 volti ce vine de la conexiunea USB sau o alta sursa de reglare). Poti creste voltajul prin acest pin, sau, in cazul in care se suplimenteaza voltajul via power jack, il puteti accesa prin acest.
 • 5V. Acest pin are un output de 5V provenit de la un regulator de pe placa. Placa poate fi alimentata ori printr-un DC power jack (7 - 12V), prin conectorul USB (5V), sau prin pin-ul VIN al placii (7-12V). Suplimentarea voltajului prin pinurile de 5V sau 3.3V trece peste regulator, si poate avaria placa. Nu va recomandam aceasta metoda.
 • Suplimentare a voltajulul 3V3. A 3.3 generata de regulatorul prezent pe placa. Puterea maxima este de 50 mA.
 • GND. Pinuri de baza.
 • IOREF. Acest pin pe placa Arduino asigura voltagjul de referinta cu care opereaza microcontrollerul. Un scut configurat corect poate citi voltajul pinului IOREF si selecta sursa de alimentare potrivita sau poate activa translatorii de tensiune din outputuri pentru a lucra cu 5V sau 3.3V.

Memorie

ATmega328 are 32 KB (cu 0.5 KB folositi pentru bootloader). Are si 2 KB SRAM si 1 KB EEPROM (care pot fi cititi si suprascrisi cu ajutorul librariei EEPROM).

Dimensiuni

 • Lungime: 6.8 cm
 • Latime: 5.3 cm


Conectorul USB si power jackul extind inafara acestor dimensiuni. 
Patru gauri pentru suruburi permit placii sa fie atasata unei suprafete sau carcase. 
A se observa ca distanta dintre pinurile 7 si 8 este de 160 mil (0.4cm), deci nu este un multiplu al spatierii de 100 mil gasit la celelalte pinuri.

Vârstă recomandată13+

8 produse din aceeași categorie: